Bemutatkozás

Nyomtatóbarát változat

Padányi Orsolya vagyok; pszichológus, közgazdász és mindenekelőtt barátságos ember.

Munkám jelentős részét képezi az életvezetési tanácsadás, önismeret fejlesztés, mind egyéni mind csoportos formában. Támogatom az útkeresőket; legyenek ők egyedülállók, párok, családok, tinédzserek, fiatal felnőttek, felnőttek, középkorúak vagy akár idősebbek. Tapasztalataimat Magyarország mellett Dániában és az Egyesült Államokban szereztem. Az ELTÉn egészségpszichológia és társadalmi kérdések pszichológiája programokon végeztem és emellett több, mint hét év pszichodráma tapasztalattal rendelkezem.

Jelenleg részmunkaidőben iskolapszichológusként dolgozom egy budapesti szakközépiskolában, és egy mentális kihívásokkal élő fiatalok napközijében. Emellett pedig a Magyar Pszichodráma Egyesület módszerspecifikus képzésének keretein belül felnőtt önismereti pszichodráma csoportot vezetek.

Az elmúlt öt évben dolgoztam pszichológusként felnőttekkel és gyerekekkel is, hazai és nemzetközi területen is (tanácsadás, gyermektáboroztatás, tréningek), gyakran önkéntesként. Fiatalabbakkal és idősebbekkel is könnyen megértetem magam, miközben a tanácsadás és fejlesztés során szívesen használok kreatív módszereket. Munkáim során olyan tapasztalatokat szereztem, amelyek emberismeretre, problémamegoldásra, az emberségesség és az önkéntesség értékeire tanítottak.

Bízom abban, hogy az internetes tanácsadás – annak ellenére, hogy egy új fajta forma – ma már mégis természetes útja a segítségnyújtásnak és -találásnak. A konzultáció alapjai ugyanazok, legyen szó akár személyes, akár internetes tanácsadásról. Alapvetően bizalomra van szükség ahhoz, hogy dolgozni tudjunk. Ennek kialakulása mindekettőnkön múlik, nem csak az Ön felelőssége, ezen is együtt dolgozunk majd.

Fontosnak tartom, hogy midnenkinek joga van belátást szerezni az életére, megtalálni saját erőforrásait és lehetőségeit ugyanúgy, mint felismerni és legyőzni az őt akadályozó dolgokat. Ahhoz, hogy szabadon dönthessen, dolgozzon és éljen fontos az önbecsülés, a biztos alapokon álló önbizalom és tisztelet mások és saját maga iránt. Ezek mellett fordulhat hozzám konkrét kérdéssel, problémával, érzelmekkel, hangulatokkal, félelmekkel, szorongással és természetesen örömökkel is. Ha a jelenünk változásért kiált, az első lépés a szembenézés kell, hogy legyen!

"Nem számít, hogy miféle akadályokat kell legyőznöm, ha csak megpróbálom legyőzni őket, egész jó esélyeim vannak arra, hogy ez végül sikerülni is fog." /Patrick Henry Hughes, 2006/

Személyesen pedig hiszek abban, hogy: Bátraké a szerencse!

Padányi P. Orsolya